Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@10:42:35 GMT

سنجش علمی استادان با بانک‌های اطلاعاتی اشتباه است

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۷۷۷۷۴

سنجش علمی استادان با بانک‌های اطلاعاتی اشتباه است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سامانه‌های علم‌سنجی ابزار مهمی برای جستجوی اطلاعات مقالات و پژوهشگران است. اگر اطلاعات موجود در این ابزار از سوی پژوهشگران مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و سپس نتیجه‌گیری انجام شود، این نتایج قابل اعتماد خواهند بود؛ اما اگر به داده‌های خام این بانک‌های اطلاعاتی اکتفا شود، تنها سبب رشد کمّی علم در کشور خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عبدالرضا نوروزی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، سامانه‌های علم‌سنجی را بانک اطلاعاتی دانست و اظهار کرد: وجود بانک‌های اطلاعاتی ضروری است و تحلیل‌های علم‌سنجی بر اساس همین بانک‌های اطلاعاتی انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد با بیان این که تحلیل، بدون بانک اطلاعاتی امکان‌پذیر نیست، گفت: بانک‌های اطلاعاتی عملکرد استادان را دسته‌بندی و مشخص می‌کنند اما داده‌های این بانک‌ها بدون تحلیل ارزشی ندارند. برای مثال اگر استادی 30 مقاله منتشر کرده باشد، تعداد این مقالات در بانک وجود دارد اما این که این مقالات در راستای اولویت‌های جامعه بوده است یا نه، مشخص نیست.

وی با اشاره به این که کیفیت مقالات و مجلات منتشرکننده در این بانک‌ها مشخص نیست، افزود: به همین دلیل لازم است که یک متخصص علم‌سنجی این داده‌ها را تحلیل کند.

نوروزی درباره شیوه درست استفاده از داده‌ بانک‌های اطلاعاتی خاطرنشان کرد: اگر از داده‌هایی که بانک به ما می‌دهد، مستقیم استفاده و نتیجه‌گیری شود، به بی‌راهه خواهیم رفت اما اگر از داده‌ها برای تحلیل علم‌سنجی در راستای برنامه‌ها استفاده و سپس نتیجه‌گیری شود، ثمربخش خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد ادامه داد: جستجو در این بانک‌ها نباید معیار تصمیم‌گیری باشد مثلا از این که استادی 60 مقاله نوشته است، نمی‌توان نتیجه گرفت که همه این مقالات عالی هستند، ممکن است از این تعداد فقط 2 مقاله در راستای برنامه‌های کشور باشد.

وی آماده نبودن بستر فرهنگی-اجتماعی را دلیل استفاده نادرست از بانک‌های اطلاعاتی دانست و گفت: برخی افراد بر اساس داده‌های ISI، رتبه‌ها را به صورت کلی می‌بینند. به همین دلیل فقط می‌گویند؛ رتبه ایران بهتر شده است و توجهی به موضوعات مهم کشور ندارند.

نوروزی با تاکید بر این که اطلاعات پایگاه‌های جهانی مانند اسکوپوس نباید به عنوان نتیجه‌ در نظرگرفته شود، افزود: اسکوپوس نمی‌تواند داده‌ها را تحلیل کرده و بررسی کند که آیا مقالات در راستای اولویت‌های کشور است یا نه. وظیفه اسکوپوس نمایه‌سازی مقالات منتشرشده در مجلات معتبر است با این هدف که همه در منبعی قابل جستجو جمع شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در پایان با بیان این که وظیفه پژوهشگران، تحلیل و بررسی داده‌ها است، اظهار کرد: نباید فقط با جستجو صرف در این پایگاه‌ها به نتیجه رسید بلکه باید با تحقیق، داده‌های این پایگاه‌ها را تحلیل کرد و وضعیت علم بر اساس اهداف کشور مشخص شود. Search به معنای جستجو و research فراتر از جستجو و به معنای پژوهش است. شرایط انجام پژوهش این است که ابتدا باید جستجو انجام شود و سپس جستجو مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1089803 برچسب‌ها امتیاز پژوهشی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: امتیاز پژوهشی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم بانک های اطلاعاتی بانک ها علم سنجی داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۷۷۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ به همت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ۶۵ استاد نمونه کشوری امسال معرفی شدند، که در بین آنها سه استاد دانشگاه اصفهان، یک استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و یک استاد دانشگاه کاشان حضور دارند.
اعضای هیات علمی نمونه دانشگاه اصفهان علی ربانی استاد گروه علوم اجتماعی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، زهره حجتی استاد دانشکده علوم زیستی و فناوری و حسن سبزیان استاد دانشکده شیمی این مرکز علمی هستند.
حسین شریعتمداری، استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به‌عنوان یکی از استادان نمونه کشوری معرفی شده است.
استاد نمونه معرفی شده از دانشگاه کاشان نیز محسن نیازی عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی این دانشگاه است.
بر اساس این لیست استان اصفهان از نظر تعداد استادان منتخب پس از تهران، رتبه دوم را (همراه با آذربایجان شرقی) در اختیار دارد.
تعداد اعضای هیات علمی نمونه کشوری امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و ۶ استاد نمونه از بانوان هستند.
استادان نمونه کشوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ۳۱ دانشگاه و با توجه به شاخص‌ها و سوابق آموزشی و پژوهشی و در گروه‌های آموزشی علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری انتخاب شدند.
اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، هفت هزار و ۲۰۲ عضو هیات علمی و ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی، دومین استان دانشگاهی کشور است.

دیگر خبرها

  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • پنج استاد دانشگاههای استان اصفهان در فهرست استادان نمونه کشوری
  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • پنج اصفهانی در فهرست استادان نمونه کشوری
  • تغییر در محتوای آموزش‌های پلیسی / تحلیل عملیات‌های انتظامی با کمک خبرگان
  • دو عضو هیات ‌علمی‌ دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع استادان نمونه کشوری
  • تغییر در محتوای آموزش‌های پلیسی/ تحلیل عملیات‌های انتظامی با کمک خبرگان
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان
  • اختصاص یک میلیارد تومان پژوهانه به استادان برگزیده کشوری