Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعداد هیئت علمی‌های ناکارآمد یا به اصطلاح خاموش در دانشگاه‌ها کم نیست و با کمی جستجو در دانشگاه‌ها می‌توان دید که جمعیت زیادی از اساتید هیچ کار پژوهشی و ارتباط با صنعتی ندارند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی– ناکارآمدی سامانه‌های علم‌سنجی و اعضای هیئت علمی خاموش دانشگاه‌های تحت نظارت وزارت علوم که چندی است بر سرزبان‌ها افتاده، داستان یک روز و دو روز نیست و دو یا شاید هم سه سالی می‌شود که اجرای طرح علم‌سنجی تاکنون با اهداف آن همخوانی نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  پس از انتشار گزارشی درباره سامانه علم‌سنجی وزارت علوم در اواخر مهرماه امسال در سایت‌های مختلف دانشگاه‌ها گشتی زدیم تا خودمان نگاهی به دستاورد‌های پژوهشی اساتید داشته باشیم و در این باره یک بانک اطلاعاتی جامع تهیه کنیم؛ اما متاسفانه سایت دانشگاه‌ها در چنین زمینه‌هایی به روز نبوده و برای ما دسته‌بندی اعضای هیئت علمی کارآمد و نارکارآمد یک دانشگاه آن هم تنها با اطلاعات ناقص یک سایت کاری بس دشوار به نظر رسید.   بیشتر بخوانید: «از سامانه علم‌سنجی هیئت علمی‌‎های وزارت علوم چه خبر؟ / قدمی مبهم برای دسترسی به اطلاعات پژوهشی»   درواقع نه تنها وزارت علوم بلکه دانشگاه‌ها هم در شفاف‌سازی عملکرد اساتید و اعضای هیئت علمی‌شان به درستی عمل نکرده‌اند و برای دانشجویان یک دانشگاه هیچ مشخص نیست که جامعه اساتید واحد و دانشگاه‌شان چه دستاورد‌هایی را داشته و حائز چه رتبه و مقامی هستند. برای همین موضوع هم دانشجویان برای انجام یک پروژه تحقیقاتی یا مقاله معمولا باید به پایان‌نامه‌های آن استاد در کتابخانه مراجعه کنند و در میان انبوهی از اطلاعات زمینه کاری و دستاورد‌های استاد را پیدا کنند چرا که هیچ بانک اطلاعاتی جامعی در این خصوص نیست.   سامانه علم‌سنجی اعضای هیئت علمی در دل یک دانشگاه
در این میان، اما سایت دانشگاه الزهرا (س) دارای یک بانک اطلاعاتی بود، سامانه‌ای درون دانشگاهی حاوی اطلاعات به‌روز از اساتید، دستاورد‌های پژوهشی و مقالات نگارشی. درحقیقت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه الزهرا (س) یک سامانه علم‌سنجی درون دانشگاهی به راه انداخته است که به واسطه آن اعضای هیئت علمی خود را با عملکرد، مرتبه و تعداد مقالات و طرح‌های پژوهشی‌شان معرفی می‌کند.     سامانه علم‌سنجی دانشگاه الزهرا (س) نمونه کوچکی از سامانه علم‌سنجی اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت است و بدون توجه به فعالیت سامانه علم‌سنجی وزارت علوم عملکرد‌ها را دسته‌بندی و شفاف‌سازی می‌کند. هرچند که در هیچ‌کجای این سامانه خبری از معرفی عبارت علم‌سنجی و اهداف آن بیان نشده است، اما آمار‌های اعلام شده از سوی این سامانه بعنوان خلاصه عملکرد از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۹ میلادی نشان می‌دهد که این دانشگاه ۴۰۳۱ مقاله و استنادات آن ۴۵ هزار و ۱۹۲ است همچنین میزان H-Index آن روبه رشد بوده و درحال حاضر عدد ۷۷ را به خود اختصاص می‌دهد.   نیمی از اساتید دانشگاه الزهرا (س) یک مقاله هم ندارند
نکته قابل توجه در خلاصه عملکرد ارائه شده در سامانه علم‌سنجی دانشگاه الزهرا (س) فعالیت ۳۵۷ عضو هیئت علمی آموزشی و پژوهشی (۴۴ استاد، ۱۲۱ دانشیار (همراه با ۲ دانشیار پژوهشی)، ۱۸۰ استادیار (همراه با ۷ استادیار پژوهشی)، ۱۲ مربی) است که از این میان حدود ۱۹۰ عضو هیئت علمی دارای یک یا شاید هم صفر مقاله هستند یعنی مطابق این آمار تنها حدود ۱۷۰ استاد دغدغه انجام کار‌های پژوهشی، ارائه مقاله و ... دارند و مابقی صرفا به کار تدریس مشغول هستند.   آمار‌ها و نمودار‌های دیگر این سایت به میزان ۱۹ درصد خوداستنادی دانشگاه و همچنین ۵۴ درصد عضو هیئت علمی با صفر یا یک استناد نیز اشاره دارند که در جای خود قابل تامل است.     ظرفیت‌هایی که استفاده نمی‌شوند
این موارد درحالی است که از مجموع ۸۹۹۰ دانشجوی دانشگاه الزهرا (س) حدود ۳۴۵۷ دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی مشغول حصیل هستند و در این زمینه می‌توانند نقش موثری داشته باشند یعنی اگر هر استاد یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی را به سمت طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های کاربردی سوق دهد حال باید تعداد مقالات دانشگاه حداقل به ۲ برابر میزان فعلی می‌رسید.   اگر بخواهیم نگاهی دقیق‌تر داشته باشیم در این سامانه به راحتی می‌توان یافت که ۱۱ دانشکده این دانشگاه به ترتیب تعداد مقاله بدین شرح است: فیزیک شیمی (۳۹ هیئت علمی با ۲۲۱۱ مقاله)؛ علوم زیستی (۲۷ هیئت علمی با ۴۳۵ مقاله)؛ مهندسی (۲۲ هیئت علمی با ۳۷۲ مقاله)؛ علوم ریاضی (۲۶ هیئت علمی با ۲۴۶ مقاله)؛ علوم تربیتی و روانشناسی (۴۰ هیئت علمی با ۱۴۲ مقاله)؛ علوم اجتماعی و اقتصاد (۵۶ هیئت علمی با ۹۵ مقاله)؛ ادبیات (۵۴ هیئت علمی با ۷۱ مقاله)؛ پژوهشکده زنان (۱۱ هیئت علمی با ۵۳ مقاله)؛ علوم ورزشی (۱۶ هیئت علمی با ۴۶ مقاله)؛ هنر (۳۳ هیئت علمی با ۱۹ مقاله) و الهیات و معارف اسلامی (۳۳ هیئت علمی بدون مقاله).     ترتیب فعلی فقط از بیشترین به کمترین مقاله بوده و ممکن است در تناسب تعداد هیئت علمی به مقالات ترتیب فوق‌الذکر به گونه دیگر باشد لذا آنچه در مجموع مشخص است اساتید برخی دانشکده‌های این دانشگاه در پروژه‌های کاربردی و قطع به یقین طرح‌های پژوهشی مشارکت چندانی ندارند تازه این موضوع با این پیش فرض مطرح است که تمامی ۴۰۳۱ مقاله این دانشگاه در زمره مقالات کاربردی دسته‌بندی شوند.   خوب و بد یک سامانه علم‌سنجی
درست است که تعدادی از دانشگاه‌ها مشارکت در طرح‌های پژوهشی را برای اساتید همه دروس مثل الهیات و معارف غیرممکن می‌دانند، اما آیا نمی‌شود با تقویت بین‌رشته‌ای‌ها از ظرفیت‌ها برای پیشبرد اهداف استفاده کرد و به غیر متکی نشد؟ بدون شک اگر علوم مختلف دست به دست یکدیگر بدهند و در زمینه تحلیل و ارائه راه‌حل پیش‌قدم شوند، نیاز‌های کنونی جامعه و صنعت ما تا حد زیادی مرتفع می‌شد پس قرار نیست که یک علم به تنهایی تمام مشکلات را پاسخگو باشد.     اینکه دانشگاه الزهرا (س) خود را در دسته معدود دانشگاه‌هایی قرار داده است که سامانه علمی‌سنجی اعضای هیئت علمی را به راه انداخته‌اند قابل توجه است، اما نه تنها در این سامانه بلکه در هیچ کجای سایت این دانشگاه خبری از تحلیل و برنامه‌ها برای رشد و هدایت صحیح اعضای هیئت علمی نیست.   آمارها را دیدید، تدبیر چیست؟
پس آیا بهتر نیست با تحلیل و بررسی آمار‌های در دست فکری برای پیشرفت دانشگاه و در نهایت رفع نیاز‌های جامعه کنیم؟ بهتر نیست حال که آمار و اطلاعات ارزشمندی از اساتید جمع‌آوری شده برای رشد آن‌ها تدبیری شود و هیئت علمی‌های دانشگاه را در کنار پرورش دانشجویان بیدار کنیم؟   بدون شک اگر رفع نیاز‌های جامعه و صنعت دغدغه استاد دانشگاهی شود، دغدغه دانشجویان هم خواهد شد و اینگونه ظرفیت‌های جامعه دانشگاهی در کنار رشد اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان بیش از پیش به کار گرفته می‌شود. باشد که دانشگاه‌ها همچون دانشگاه الزهرا (س) در راستای شفاف‌سازی عملکرد اساتید خود قدم بردارند و بهتر از این دانشگاه به تحلیل و بررسی عملکرد‌ها بپردازند تا قرارداد‌های پژوهشی، ارتباط با صنایع، ارائه مقالات کاربردی متناسب رونق بگیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هیئت علمی خاموش دانشگاه الزهرا ارتباط صنعت و دانشگاه سامانه علم سنجی اعضای هیئت علمی سنجی اعضای هیئت علمی سامانه علم سنجی دانشگاه الزهرا طرح های پژوهشی هیئت علمی هیئت علمی وزارت علوم دانشگاه ها یک دانشگاه علم سنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۱۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جمع استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و مدارس سما با گرامیداشت مقام معلم خطاب به استادان اظهار کرد: شما دوره‌های مختلفی را در دانشگاه آزاد اسلامی سپری کرده و تجربه خیلی خوبی اندوخته‌اید  و همواره رشد دانشجو را که تک تک آنان به درجات عالی علمی و اجرایی رسیده و هرکدام در گوشه‌ای از کشور مشغول خدمت هستند شاهد بودید و این موجب سرافرازی و افتخارو اقتدار برای دانشگاه آزاد اسلامی است.

وی بیان کرد: امروز هفت میلیون فارغ‌التحصیل با افتخار از دانشگاه آزاد اسلامی دانش آموخته شده‌اند، امروز می‌گوییم یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار دانشجو  ایرانی و 30 هزار دانشجوی غیرایرانی در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی شاغل به تحصیل هستند،  همچنین  150 هزار دانش‌آموز در 800 مدرسه سما در سطح کشور  شاغل به تحصیل هستند و گاهی در سفرهای خارجی یا در زمان دیدار با مهمانان خارجی وقتی این اعداد و ارقام را ذکر می‌کنیم آنان متعجب می‌شوند و فکر نمی‌کنند که در دانشگاه آزاد اسلامی چنین اعداد و رقم‌هایی با افتخار دانشجو و دانش‌آموز وجود دارد، دانشگاهی که بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد:  بیش از 40 سال است اساتید ما فداکاری می کنند، از جان خود مایه و از وقت و عمر و هستی خود مایه می‌گذارند؛ به‌خصوص خانواده‌های استادان که عنوان می‌کنند با عشق و علاقه این راه را انتخاب کردیم، شاید کسانی از دوستان و آشنایان و همکلاسان سابق ما خیلی آسانتر و کم‌زحمت‌تر زندگی کنند و پول زیادی به‌دست آورند اما این راهی است که خود ما انتخاب کرده‌ایم، راهی را انتخاب کردیم که به تقویت انسان و جامعه منجر می‌شود.

سروری مجد متذکر شد: وقتی می‌بینیم فرزند 18 ساله ما در دانشگاه آزاد تحصیل کرده، بسیار آموخته و پس از تحصیلات عالیه عنصر مفیدی در جامعه شده و پست‌های مهم دارد، به خود می‌بالیم و افتخار می‌کنیم که دانشگاه آزادی هستیم.

وی افزود: خداوند متعال در سوره توبه آیه 128 می‌فرماید آنچه که بر شما سنگین و دشوار و رنج‌آور است بر پیامبر هم سخت است و این همان پیامبری است که امیرالمونین می فرماید من عبد او هستم،  تمام این سیستم عریض و طویل دانشگاه آزاد ابزار و مقدمه هستند که استاد ما به راحتی و آرامش و عشق تدریس کند، بنابراین محور اصلی دانشگاه استاد است، اصل دانشگاه ساختمان و محوطه نیست، بلکه استاد و آزمایشگاه و کارگاه است و پرداختن به تشریفات به معنی رها کردن اصل است و چقدر استادان فرهیخته داریم که در نهایت ساده‌زیستی و بی‌آلایشی فرزندان این مرز و بوم را رشد داده و تحویل آینده دادند بدون هیچ توقع و تشریفاتی.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره شرایط فعلی استان کرمانشاه نیز گفت: به گزارش رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه، درآمدهای غیر شهریه‌ای رشد مطلوبی دارد که من نیز آن را در آمارها و ارقام دیده‌ام و دوره‌های مختلف را رصد کرده‌ام و در جریان مسائل استان شما هستم و به جایی رسیده‌ایم که با زحمات همکاران شما  آرامش و ثبات و رشد در استان شکل گرفته،  اما باز هم کم است و آن تمدنی که در کرمانشاه وجود دارد و به آن افتخار می‌کنیم و حماسه هشت سال دفاع مقدس و مقاوت جانانه، خیلی این استان را با استان‌های دیگر متفاوت است و اینجا محل تلاش و کوشش و فرهنگ و ادب و تمدن بوده است و ما میراث‌دار گذشتگان خود هستیم و باید تلاش کنیم تا این استان رشد بیشتری کند و اکنون موقع کار و برنامه‌ریزی جدی‌تر است و تیم خوب و با تجربه‌ای در کنار دکتر غنی‌زاده هستند و البته همه ما باید در کنا ایشان در ایده‌پردازی، برنامه‌ریزی و رشد کار کنیم و باید اتکاء ما به شهریه به حداقل برسد.

سروری مجد عنوان کرد: چون دولتی نیستیم می‌توانیم حقوق دو برابر دولتی هم بدهیم، اما در صورتی که خوب کار کنیم و درآمد داشته باشیم، از سفره دانشگاه آزاد دولت متنعم است، 150 هزار دانش‌آموز، یک میلیون و سیصد هزار دانشجو و ما دانشگاهی از مردم و برای مردم هستیم، در زمان کرونا نیز آموزش مجازی از دانشگاه آزاد شروع شد، واحدهای ما پایگاه واکسیناسیون شد، تیم‌های جهادی ما در هر اتفاقی پایگاه کار هستند و در همین سه چهار ماه گذشته و بروز سیل یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های استانداران، دانشگاه آزاد است و این با کمک شما صورت می‌گیرد و این افتخار ماست.

وی درباره معیشت کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: ما تلاش می‌کنیم سطح معیشت کارکنان خود را بالا ببریم، باید تلاش کنیم درآمدهای غیر شهریه‌ای را بالا ببریم با این تذکر که شهریه ما از یک مهد کودک و مدرسه غیرانتفاعی نیز کمتر است، چراکه می‌خواهیم جوانان علاقه‌مند ادامه تحصیل دهند و به خاطر مشکل شهریه از تحصیل بازنمانند این کار را انجام می‌دهیم و چون هدف ما دانشگاهی پیشرو  و موفق است با خانواده دانشجویان همراهی و از طرف دیگر تلاش می‌کنیم مطالبات خود را صفر کنیم و همه اینها محفوظ ولی درآمدهای غیر شهریه‌ای برای ما حرف اول را می‌زند و باید بتوانیم اتکای خود به درآمد شهریه‌ای را کمتر کنیم و در معیشت کارکنان و اعضای هیئت علمی و پاسخگویی به مطالبات در اسرع وقت اقدام کنیم.

ثبت 10 اختراع در دانشگاه آزاد کرمانشاه

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه هم در این مراسم اظهار کرد: هیچ چیزی برای ما ارزشمندتر از معلمی، رشد و هدایت انسان‌ها نیست و به شخصه افتخار می‌کنم معلم هستم و ما سعی کرده‌ایم در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه روحیه نشاط کاری بازگردد و همه با رضایت خاطر کار کنند، البته مشکلات کاری همیشه وجود دارد، اما قابل رفع هستند و من دست یاری به سوی استادان دراز می‌کنم تا همه پای کار باشند و دانشگاه را متعلق به خود بدانند. آینده دانشگاه روشن است و سیاست‌های کلان اخیر نشان داده که در کشور روز به روز به اهداف کلان دانشگاه نزدیک شویم و همت و عزمی در سازمان مرکزی هست تا نیازهای معیشتی همکاران دیده شود.

افشین غنی‌زاده ضمن ارائه گزارشی مختصر در مورد این دانشگاه توضیح داد: حدود 18 هزار دانشجو در 4 واحد و 5 مرکز در استان کرمانشاه فعال هستند، 387 هیئت علمی پیوسته داریم که 28 نفر دانشیار هستند و این مسئله ارتقای علمی استادان  از رشد خوبی برخوردار است، 2 استاد تمام در استان حضور دارند با 380 دستیار آموزشی و 35 هیئت علمی وابسته که در 17 رشته دکتری و 68 رشته کارشناسی ارشد و نزدیک به 120 رشته کاردانی و کارشناسی وظیفه تدریس را عهده‌دار هستند.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات خوب ما در سال جاری کسب  رتبه 2 توسط واحد کرمانشاه است، در حالی که در مجاورت ما استان همدان دارای رتبه 5 است، در زمینه درآمدهای غیر شهریه تلاش های خوبی صورت گرفته و خدا را شکر به بخش اعظم آن در بودجه اعلامی رسیده‌ایم و این با کمک و همکاری همه همکاران و واستادان ماست آن هم بدون درآمد دانشجویان بین‌الملل، اما در حال حاضر کارهای خوبی انجام شده از جمله دریافت مجوز ملی استاندارد آزمایشگاه 17025 قبل از دانشگاه رازی و سایر دانشگاه‌های استان و در حال دریافت مجوزهای دیگر هم هستیم، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مجهز و خوبی از جمله مرکز تحقیقات فعال داریم.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه افزود: 12هسته فن آور و دو شرکت دانش‌بنیان خوب در واحد کرمانشاه داریم که به‌زودی درآمدزا می شوند، برای اولین‌بار نیز در کرمانشاه ایده‌شو برگزار کردیم، رویداد صدری با هدف آشتی دانشگاه و صنعت برگزار کردیم ، چندین همایش بین‌المللی برگزار کردیم ، بعد از سال ها استاندار کرمانشاه در چند روز گذشته به جمع دانشگاهیان ما آمد و در هیئت رئیسه شرکت کرد، 10 اختراع به ثبت رساندیم، چندین مجوز ارزشمند سلامت و بهداشتی کسب کرده‌ایم و بسیار کارهای ارزشمند دیگر و امیدوارم خانواده دانشگاه آزاد روز به روز رشد کند و باعث بالندگی شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه هم ضمن بیان سخنانی بیان کرد: با افتخار دست شما استادان و معلمان عزیز را می‌بوسم، نزدیک به دو سال و چند ماه است در کرمانشاه هستم  و چند ویژگی از اهالی این استان دیده‌ام که در جاهای دیگر خیلی کم مشاهده کردم و آن اینکه مردم این استان به شدت مهمان‌نواز، غریب‌نواز  با محبت و با معرفت هستند، لحظه‌ها و ساعات ارزشمندی در جلسات هم‌اندیشی و هم‌افزایی در خدمت استادان این دانشگاه بوده‌ام.

حجت‌الاسلام امین معظمی گودرزی ادامه داد: نکته‌ای در مقام و منزلت شما باید بگویم مقام معلمی شغل انبیاء و فرشتگان است و خداوند در آیات قرآن می‌فرماید اولین استاد بشریت را خود خدا بیان کرده و باز می‌فرماید، حضرت جبرائیل در مقام معلم انبیاء الهی است و در ارجمندی مقام شما باید بگویم جامعه هدف کار شما انسان است و ممکن است حقوق کم باشد یا مشکلات دیگر ولی تمام جنبندگان و موجودات طبق روایات برای معلم و خانواده شما خیر و برکت زندگی دعا می‌کنند و تلاش کنیم با حرکت و رفتار و سکنات خود معلم خیر باشیم.

به گزارش آنا، از مهم‌ترین برنامه‌های این مراسم ارزشمند فرهنگی برگزاری شاهنامه‌خوانی و احرای سرود توسط دانش‌آموزان مدارس سمای کرمانشاه، اجرای موسیقی سنتی و خوانندگی توسط گروه دانشجویی دکتر ویولا بو شعرخوانی بود که مورد استقبال حاضران قرار گرفت.

در پایان مراسم نیز 50 عضو هیئت علمی نمونه دانشگاه، اعضای هیئت علمی موفق به ارتقای مرتبه علمی و معلمان نمونه مدارس سما تجلیل شدند.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • مبلغ یارانه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب برای نمایشگاه کتاب اعلام شد + نحوه ثبت نام
  • بیشترین اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در این دولت حضور دارند 
  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند