Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه صنعتی اراک پروژه امکان‌سنجی قطار ۲۰۰ کیلومتر در ساعت را یکی از دستاوردهای خوب دانشگاه دانست و عنوان کرد: فاز اول این پروژه که امکان‌سنجی بوده است انجام‌شده و امیدواریم بتوانیم فاز بعدی را دنبال کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  دیار آفتاب؛ محسن نجفی رئیس دانشگاه صنعتی اراک( علم و صنعت اراک) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که به مناسبت سی‌امین سال تأسیس این دانشگاه برگزار شد گفت: دانشگاه صنعتی اراک اولین دانشگاهی است که بعد از دفاع مقدس توسط شورای گسترش آموزش عالی تصویب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی ضمن بیان اینکه این دانشگاه یکی از هفت دانشگاهی است که حوزه صنعت را حمایت می کندعنوان کرد: دانشگاه علم و صنعت اراک به طور رسمی از سال ۹۱ از دانشگاه علم و صنعت تهران با ۱۰ دانشکده مهندسی و ۴۹۰ عضو هیئت‌علمی و غیر هیئت‌علمی  استقلال یافت و در حال حاضر افتخارات بسیاری را در جامعه محقق کرده است.

دانشگاه صنعتی بالاترین ضریب اشتغال بین فارغ‌التحصیلان

وی با تأکید بر اینکه جزء دانشگاه‌هایی هستیم که از بالاترین ضریب اشتغال بین فارغ‌التحصیلان برخوردار است بیان کرد: در سال گذشته از بین ۱۸۲ دانشگاه رتبه ۱۷ را در شاخص ارتباط صنعت و دانشگاه کسب کردیم.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک ضمن اشاره به اینکه این دانشگاه با ۴ دانشکده مکانیک، برق، علوم زمین و علوم پایه و فناوری‌های نوین مشغول به خدمت‌رسانی است اظهار کرد: حضور در جامعه را محدود به حوزه صنعت ندانسته و در حال حاضر در حوزه مدیریت و مبلمان شهری نیز ورود داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در حوزه تحقیقات و فناوری تلاش کرده‌ایم که با مشارکت دانشگاه‌های بزرگ دستاوردهای دانشی را وارد استان کنیم تصریح کرد: در حال حاضر معتقدیم که باید از ارتباط صنعت و دانشگاه عبور کنیم و به سمت ایجاد نهادهای مشترک بین صنعت و دانشگاه حرکت کنیم و به عبارتی ارتباط صنعت و دانشگاهی که محصول نداشته باشد بی‌فایده است.

ایجاد مرکز تحقیقاتی در برخی از کارخانه‌های بزرگ اراک

نجفی افزود: در همین رابطه مرکز تحقیقاتی را در برخی از کارخانه‌های بزرگ اراک ایجاد کرده‌ایم که در خوشه‌های مختلف با بخش R&D ماشین‌سازی فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: ضریب جذب علم در حوزه‌های مختلف مهم‌تر از تولید علم است و به عبارتی شاخص رشد و توسعه علمی، ضریب جذب علم در حوزه‌های مدیریتی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... است که قابل‌بررسی هستند.

سال گذشته تعداد دانشجویان طبق برنامه ۱۵ درصد افزایش داشته است

رئیس دانشگاه صنعتی اراک در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: دانشگاه طبق برنامه و در راستای نیازهای صنعتی استان رشد و توسعه داشته است که به‌عنوان نمونه امسال نسبت به سال گذشته تعداد دانشجویان طبق برنامه ۱۵ درصد افزایش داشته است.

وی ضمن بیان اینکه این دانشگاه دارای ۶ رشته کارشناسی با گرایش‌های مختلف و ۹ رشته ارشد است اضافه کرد: علی‌رغم کمبود بودجه‌ها و حتی عدم کامل تخصیص‌ها سعی کردیم منابعی را در نظر داشته باشیم که در همین حوزه سال گذشته از بحث قراردادهای صنعتی توانستیم شرایط مطلوبی را داشته باشیم و طبق اعلام وزارت علوم در حوزه فعالیت ثمر گذار اقتصادی دانشگاه‌ها، دانشگاه صنعتی اراک در شاخص‌های متعدد جزء ۲۰ دانشگاه و در برخی از آیتم‌ها جزء ده دانشگاه برتر کشور بودیم.

نجفی با اشاره به اینکه در حوزه افزایش بودجه جاری جز ۱۰ دانشگاه کشور بوده‌ایم ولی چون بودجه پایه پایین بوده است با مشکلاتی روبه‌رو شده‌ایم تصریح کرد: در توسعه پژوهشی علاوه بر دو مرکز تحقیقات آلومینیوم و ماشین‌سازی، مجوز مرکز تحقیقات توسعه پایدار گرفته‌شده است و با همکاری شهرداری و  شورای شهر کلانشهر اراک به‌صورت مشترک در حوزه‌های طراحی شهری فعالیت خواهد کرد که دستاورد خوبی برای شهر اراک است. همچنین مرکز تحقیقات دیگری هم با نهادی خصوص ایجادشده است.

اجرای پروژه امکان‌سنجی قطار ۲۰۰ کیلومتر در ساعت در دانشگاه صنعتی

وی پروژه امکان‌سنجی قطار ۲۰۰ کیلومتر در ساعت را یکی از دستاوردهای خوب دانشگاه دانست و عنوان کرد: فاز اول این پروژه که امکان‌سنجی بوده است انجام‌شده و امیدواریم بتوانیم فاز بعدی را دنبال کنیم.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه در منطقه ۴ آموزشی در حوزه چاپ کتاب رتبه اول را داشتیم تشریح کرد: در حوزه قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها با صنایع استان سال ۹۳ تنها ۷ قرارداد به ارزش ۵۸۰ میلیون ریال داشتیم که این اعداد در سال ۹۷ به ۱۷ قرارداد به بیش از ۱۳ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان رسیده است.

وی با تأکید بر اینکه تحریم‌ها برکت را به دانشگاه صنعتی برمی‌گرداند چون ارتباط با صنعت در حال قوی شدن است تصریح کرد: با توجه به محدود شدن واردات به‌واسطه تحریم‌ها رجوع به توان هیئت‌های علمی در حال انجام است و اگر حمایت مسئولین استانی باشد قطعاً دانشگاه قادر است که مشکلات را حل کند.

مشکلات کارخانه‌های استان مدیریتی و تکنولوژیکی است

نجفی ادامه داد: مشکلات امروز کارخانه‌های استان بیشتر مدیریتی و فنّاوری است و به تحریم‌ها برنمی‌گردد.

وی رتبه دانشگاه در حوزه سرانه ورزشی با سرانه‌ی ۶ مترمربع برای هر دانشجو را رتبه ۱عنوان کرد و افزود: در سال ۹۰ ، ۳۸۰ دانشجو از صندوق رفاه دانشجویی وام دریافت کردند که در سال ۹۷ به ۶۱۰ نفر رسیده است.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک آمار دانشجویان غیربومی این دانشگاه را بالاتر از نرم کشوری دانست و عنوان کرد: در سال ۹۷ از ۴۳۰ دانشجوی ثبت نامی ۳۳۳ نفر پسر و ۵۸ نفر دختر از دانشجویان غیربومی ( خارج از استان) بودند.

وی از اجرای طرح ناوک با محوریت آموزش مباحث مختلف زندگی و مهارتی و کارآموزی از ترم ابتدایی ورود دانشجویان به دانشگاه تا فارغ‌التحصیلی خبر داد و گفت: دانشگاه صنعتی ۱۶ انجمن علمی، ۱۳ انجمن و کانون فرهنگی و ۲ تشکل اسلامی دارد. همچنین در کنار این ۱۱ نشریه دانشجویی در حوزه‌های مختلف فعال هستند.

نجفی ضمن بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی با شرکت شهرک‌های صنعتی داریم عنوان کرد: یکی از امکاناتی که برای اولین بار در استان در دانشگاه ایجادشده است بحث انجمن تحقیق و توسعه‌ای است که با توجه به بی‌بهره بودن بسیاری از واحدهای صنعتی کوچک استان از بخش تحقیقات و توسعه این انجمن در راستای کمک به آن‌ها ایجاد شد. همچنین دو دوره آموزشی تحقیق و توسعه نیز  برای مدیران و یا کارشناسان بخش تحقیق و توسعه صنایع کوچک و متوسط برگزارشده است.

وی تلاش برای ساخت نیروگاه‌های زباله‌سوز با همکاری ماشین‌سازی، پروژه استحصال نخاله‌های ساختمانی، ارائه طرح برای مدل‌سازی آلودگی هوای اراک، پروژه‌هایی در حوزه مدیریت انرژی ، سیستم‌های خورشیدی و مدیریت یکپارچه منابع آلودگی استان در چندلایه را از برنامه‌های در حال انجام این دانشگاه در حوزه محیط‌زیست عنوان کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۸۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: برگزاری نمایشگاه ملی حمل‌ونقل دانش‌بنیان حاصل اجرای فرامین مقام معظم رهبری است و مشارکت‌های مردمی را در بحث تولید، به‌ویژه تولید فناورانه به‌دنبال دارد.

سیدعلی‌محمد میرمحمدی میبدی با حضور در غرفه خبرگزاری ایمنا در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد مهم جهت انتخاب دانشگاه صنعتی برای محل استقرار این نمایشگاه اظهار کرد: دانشکده حمل‌ونقل، عمران و صنایع از دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان است که برنامه‌های متعدد مدیریت شهری در ارتباط با پروژه‌های حمل‌ونقلی و ترافیکی را دنبال می‌کند، همچنین در این زمینه مقاله‌های بسیار خوبی را در داخل کشور و خارج از آن ارائه کرده است.

وی با تاکید بر اینکه به‌طور معمول حداقل سالانه حدود ۵۰ مقالات متعدد توسط اساتید دانشکده حمل‌ونقل تولید می‌شود، افزود: پژوهشکده حمل‌ونقل نیز کنار این دانشکده فعال است، همچنین برگزاری نمایشگاه ملی حمل‌ونقل دانش‌بنیان حاصل اجرای فرامین مقام معظم رهبری است و مشارکت‌های مردمی را در بحث تولید، به‌ویژه تولید فناورانه به‌دنبال دارد.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه یکی از نقاط‌ضعف ما این است که نتوانسته‌ایم یافته‌ها و محصولات خود را به‌خوبی با برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی به دید عموم برسانیم، افزود: شاید مسئولان امر و متولیان باید راهکاری بیندیشند تا توده‌های مختلف مردم و جامعه دانش‌آموزی و دانشگاهی به چنین فضاهایی بیشتر راه پیدا کنند.

میرمحمدی میبدی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در حوزه دانشگاه‌ها تاکید کرد: مسئولان باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنند تا بتوانیم فعالیت نخبگان این مرز و بوم که به تولید و محصول رسیده است را به مردم نشان دهیم.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اینکه ۱۱ هزار دانشجو در دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول تحصیل هستند، گفت: دانشجوی نخبه خلاق از محصولات این دانشگاه بوده و مدیران موفق بسیاری در این دانشگاه پرورش یافته‌اند.

میرمحمدی میبدی اضافه کرد: در تمام حوزه‌ها اقدامات مهمی را انجام می‌دهیم که امکان اطلاع‌رسانی آن به‌دلیل مسائل امنیتی وجود ندارد، اما می‌توان گفت که این اقدامات بسیار ارزنده است.

کد خبر 750010

دیگر خبرها

  • لزوم استفاده مسئولان از ظرفیت دانشگاهیان/ نمایشگاه حمل‌ونقل حاصل اجرای فرامین رهبری است
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • تمام ظرفیت‌ها وتجارب مدیریتی برای حل مشکلات مردم بهره‌گیری می شود
  • شهرداری و دولت اختلافی در زمینه اجرای مونوریل قم ندارند
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • ساخت ۲۵۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در شمال سیستان و بلوچستان
  • راهنمای سفر به بافق شهری در قلب کویر ایران
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول