Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:52:35 GMT

رصد فعالیت پژوهشی ۱۹ هزار هیئت‌ علمی علوم پزشکی

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۲۴۶۸

رصد فعالیت پژوهشی ۱۹ هزار هیئت‌ علمی علوم پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر پیام کبیری رئیس اداره انتشارات و علم‌سنجی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با معرفی سامانه علم‌سنجی و جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی گفت: امیدوارم با این گزارش نگاه واقع‌بینانه‌تری نسبت به شاخص‌های علم‌سنجی پیدا کنیم و نه به سمت کمیت مطلق و نه شاخص‌های کیفی صرف حرکت کنیم؛ بلکه در مسیر درست و منطقی گام برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر ضرورت علم‌سنجی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت تأکید کرد و گفت: بیشترین کاربرد علم‌سنجی در مدیریت پژوهشی و سیاستگذاری علمی است. باوجود محدودیت منابع، باید بودجه در اختیار پژوهشگرانی قرار بگیرد که راندمان پژوهشی بالاتری دارند و پژوهش‌هایی را انجام می‌دهند که نتیجه بهتری برای دانشگاه و کشور به همراه دارد. در این سامانه نقشه پژوهشی دانشگاه و خط پژوهشی پژوهشگران قابل ارزیابی است.

کبیری با اشاره به کاربرد مدیریتی علم‌سنجی گفت: این سامانه قابلیت رصد شاخص خود استنادی را دارد. این شاخص ازجمله موارد مهمی است که نسبت به آن حساس هستیم و بازخورد آن را هر سه ماه یک‌بار به رؤسای دانشگاه‌ها ارسال می‌کنیم.

وی افزود: همچنین سامانه علم‌سنجی، شبکه همکاری نویسندگان را در اختیار مدیریت قرار می‌دهد. بدین ترتیب رفتارهای غیرعادی در عرصه پژوهش نیز رصد می‌شود. به‌عبارت‌دیگر افرادی که نام یک فرد را در چندین مقاله مشترک درج می‌کنند، بدون آنکه همکاری واقعی وجود داشته باشد در این شبکه قابل‌شناسایی هستند و به آنان بازخورد داده می‌شود.

رئیس اداره انتشارات و علم‌سنجی دانشگاه علوم پزشکی تهران بابیان اینکه در شاخص‌های علم‌سنجی، فرد را بر اساس یک شاخص مورد قضاوت قرار نمی‌دهیم، بلکه عملکرد فرد در مجموع همه شاخص‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد گفت: از طریق سامانه علم‌سنجی، فعالیت پژوهشی ۱۹ هزار هیئت‌علمی وزارت بهداشت و عملکرد دانشگاه‌ها قابل رصد و ارزیابی است.

وی گفت: در آینده نزدیک نیز از سامانه توان علمی مراکز که اطلاعات مربوط به دانشکده‌ها، گروه‌های آموزشی و مراکز تحقیقاتی در آن قابل ارزیابی است، رونمایی خواهد شد.

کبیری با اشاره به جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ۲۸ شاخص علم‌سنجی دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: برای نمونه، در شاخص قرار گرفتن در بین ۱۰ درصد مقالات پر استناد دنیا که یک شاخص کیفی است؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران ۹۶۰ مقاله دارد که در بین ۱۰ درصد مقالات پر استناد دنیا قرارگرفته است. در مجموع دانشگاه علوم پزشکی تهران ۴۴ هزار مقاله در اسکوپوس با ۴۶۴ هزار استناد دارد. اچ ایندکس دانشگاه ۱۵۵ است.

وی به تشریح مزایا و معایب شاخص H-Index پرداخت و گفت: اچ ایندکس شاخص خوبی است اما همه افراد با این شاخص قابل ارزیابی نیستند. بعضی افراد، تأثیرگذاری اجتماعی دارند. محققان دیگری، مقالاتی تولید می‌کنند که چندین بار در پتنت ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا مقالاتی منتشر می‌شود که در امر آموزش کاربرد دارد.

رئیس اداره انتشارات و علم‌سنجی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: دسته دیگری از مقالات در تدوین گایدلاین‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که هیچ‌کدام از آنها، الزاماً با شاخص‌های پژوهشی قابل‌سنجش نیستند و باید با شاخص‌های دیگری مورد ارزیابی قرار گیرند.

کد خبر 4565434

منبع: مهر

کلیدواژه: اعضای هیات علمی طرح های پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی گام دوم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۲۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره علمی پژواک با ارائه دستاورد‌های دانش آموزی در کاشان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ دبیر علمی این کنگره علمی گفت: این کنگره علمی-پژوهشی باحضور بیش از ۱۴۰ دانش آموز برگزار شد و از بین ۷۴ طرح ارائه شده، پس از ۲ نوبت داوری، ۵۶ طرح پژوهشی در زمینه‌های مختلف علوم ریاضی-علوم تجربی و علوم انسانی برای حضور در کنگره انتخاب شد.
سید امین سیحون افزود: «ساخت دستگاه تولید نخ پلاستیکی» «ساخت و بررسی دهان شویه گیاهی برضد باکتری استرپتوکوکوس موتانس» «رنگ بری از پساب‌های کارخانجات نساجی کاشان» «بررسی گیاه خارمریم بر شاخص‌های کبد چرب» «ساخت جارو برقی هوشمند» «تاثیر آموزش تفکر انتقادی بر خودکارآمدی تحصیلی و انگیزشی تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول کاشان» از جمله طرح‌های ارائه شده در این کنگره است.
سومین کنگره علمی-پژوهشی دانش آموزی پژواک با هدف شناسایی علایق و استعداد‌های دانش اموزان - تقویت روحیه خود باوری و اعتماد به نفس و کار گروهی در دوره اول متوسطه این مجتمع در فرهنگسرای علامه فیض کاشانی در دو قسمت سخرانی و ارائه پوستر برگزار شد.

دیگر خبرها

  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • کنگره علمی پژواک با ارائه دستاورد‌های دانش آموزی در کاشان
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!