Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@09:50:03 GMT

کاربردهای سامانه علم‌سنجی دانشگاه آزاد اسلامی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۱۴۴۵

کاربردهای سامانه علم‌سنجی دانشگاه آزاد اسلامی

سرپرست دفتر توسعه پژوهش، فناوری و نوآوری علوم پزشکی از ثبت اطلاعات اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سامانه وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر هنگامه بختیار مدیرکل دفتر توسعه پژوهش، فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی درباره سامانه علم سنجی دانشگاه گفت: سامانه علم سنجی دانشگاه آزاد اسلامی شامل چند بخش است که یکی از بخش های آن، علم سنجی اعضای هیات علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به سامانه علم‌سنجی اعضای هیات علمی افزود: در این سامانه اعضای هیات علمی گروه پزشکی براساس مطالب استخراج شده از مقالاتشان که عمدتا براساس پایگاه اسکوپوس است و در حال حاضر براساس جایگاهی که در پایگاه اسکوپوس دارند رنک‌بندی شده‌اند و قابل جستجو است، در این سامانه وقتی بخواهیم بررسی کنیم که اعضای هیات علمی حوزه علوم پزشکی به چه ترتیب هستند، فارغ از اینکه چه رشته‌ای و کدام واحد هستند و چقدر به مقالاتشان ارجاع شده است، از پایگاه علم سنجی اعضای هیات علمی می‌توان استفاده کرد و دقیقا همین کار را وزارت بهداشت در کل کشور انجام داده است.

بختیار در ادامه خاطر‌نشان کرد: اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی فعلا در سامانه وزارت بهداشت نیستند اما در حال رایزنی هستیم با توجه به اینکه اطلاعات ما در این سامانه کامل است اطلاعات اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد هم در سامانه وزارت بهداشت وارد شود.

مدیرکل دفتر توسعه پژوهش، فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، درباره دیگر اثرات و بخشهای سامانه علم‌سنجی تصریح کرد: سامانه علم‌سنجی مرکز تحقیقاتی از شورای گسترش حوزه معاونت علوم پزشکی موافقت اصولی گرفته است و با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که با وزارت بهداشت داریم، این موافقت اصولی در حکم موافقت وزارت بهداشت است.

وی خاطرنشان کرد: اعضای هیات علمی در سه دوره متوالی ارزیابی می‌شوند و بعد از اینکه به حدی رسیدیم که اعضا قابلیت این را داشته باشند که از وزارت بهداشت مجوز قطعی دریافت کنند، اقدام می‌کنیم و این سه دوره ارزشیابی را سالانه به وزارت بهداشت می‌فرستیم و از آنها تقاضای مجوز قطعی خواهیم کرد که در حال حاضر این کار هنوز اتفاق نیفتاده است اما از بین 30 مرکز تحقیقاتی، چند مرکز هستند که به سطحی رسیده‌اند که می توانیم تقاضای مجوز از وزارت بهداشت را بگیریم.

بختیار متذکر شد: در مورد اینکه این سامانه چه کاری انجام می‌دهد، باید گفت در واقع ارزشیابی بصورت آنلاین انجام می‌شود و کلیه مدارک پژوهشی این سامانه در بخش مرکز تحقیقات جامع است و مجموع شاخص‌های ما از مجموع شاخص‌های وزارت بهداشت و شاخص‌های استخراج‌یافته دانشگاه آزاد است که در واقع این شاخص‌ها را به سیستم سامانه داده‌ایم.

مدیرکل دفتر توسعه پژوهش، فناوری و نوآوری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: وقتی اعضای هیات علمی اطلاعات پژوهشی خود را وارد سامانه کنند در سه مرحله کارشناسان، شورای عالی مرکز تحقیقات علوم پزشکی و معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد داوری می‌شود سپس اسفند ماه هرسال رنکینگ نهایی در سامانه قرار می‌گیرد و در حال حاضر رتبه‌بندی مرکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد را در سال 95 در سامانه داریم، اما رنک‌بندی سال 96 با توجه به مدارکی که آپلود شده در حال انجام است که حداکثر تا یک ماه آینده نتایج سال 96 هم اعلام می‌شود و طبیعی است که جایگاه افراد در سال‌های مختلف براساس عملکردشان تفاوت دارد.

وی متذکر شد: این سامانه، ارزشیابی معرفی واحدهای دانشگاهی و واحدهای مجری علوم پزشکی است که در واقع حدود 100 واحد مجری علوم پزشکی داریم و مقالاتشان را که براساس خروجی مقالات پایگاه اسکوپوس است و پوشش وزارت بهداشت هم روی همین پایگاه است، برای رنک‌بندی واحدهایمان استفاده می‌کنیم و امیدواریم در پایگاه‌های دیگر هم این اطلاعات کامل شود که بتوانیم خروجی خوبی داشته باشیم.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۱۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، داریوش جاوید در مراسم گرامیداشت مقام شامخ استاد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه اندیشه‌های شهید مطهری باید الگوی اساتید دانشگاه باشد، اظهار کرد: اگر اندیشه‌های این شهید بزرگوار در جوانان ما رسوخ کند، علم با عمل همراه می‌شود.

وی با اشاره به مطلبی از استاد الهی قمشه‌ای عنوان کرد: استاد باید محبوب باشد تا درس محبوب باشد، و استاد زمانی محبوب می‌شود که عاشق باشد و جذبه عشق استاد همان هیبت استاد را نشان میدهد. دانشجو و دانش آموز درس را هرچقدر هم که سخت باشد، اگر به استاد علاقه‌مند باشند فرامی‌گیرند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به کاهش تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر به ۸۳۰ هزار دانشجو به تبعیت از کاهش هرم جمعیتی و افزایش مراکز علمی افزود: اگر همین میزان به ۶۸۰ هزار دانشجو می‌رسید، امکان کنترل دانشگاه آزاد اسلامی مشکل می‌شد، اما با عنایت خداوند و ایده‌پردازی‌های دکتر طهرانچی، اعتماد مردم به این دانشگاه مجدداً جلب و در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی از انتخاب اول جوانان برای تحصیل است و یک‌میلیون و ۳۶۰ هزار دانشجو در حال تحصیل در این دانشگاه هستند.

جاوید، هدف از صدور بخشنامه‌های مختلف در حوزه‌های متفاوت را تحول عنوان کرد و گفت: تحول در دانشگاه تنها با همدلی و همکاری تمام اعضای هیئت علمی و کارکنان اتفاق می‌افتد و ذکر این نکته ضروری است که برای پیشبرد اهداف دانشگاه، تحول یک نیاز اساسی است.

وی، دلیل محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان را ارتباط موثر بین علم و عرصه دانست و گفت: متأسفانه در رشته‌های غیرپزشکی به‌دلیل وجود فاصله بین عرصه و علم دچار مشکل هستیم و تأسیس دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و سایر دانشکده‌ها برای رفع همین چالش است که دانشجویان رشته‌هایی مانند روانشناسی، علوم تربیتی و سایر رشته‌ها همزمان با تحصیل، در عرصه عمل نیز حضور داشته باشند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه سرانه هر دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی بین ۱۴ تا ۱۵ میلیون است، افزود: این دانشگاه به دنبال برقراری عدالت آموزشی است تا همه جوانان این کشور امکان استفاده از تحصیلات دانشگاهی را داشته باشند.

جاوید، رفع دغدغه و چالش همکاران و مسائل معیشتی و رفاهی آنان را از مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه برشمرد و افزود: در تحول اداری، کارکنان نیز مانند اعضای هیات علمی، ارتقا پیدا می‌‌کنند.

وی با ارائه یک خبر خوب نیز تصریح کرد: از این پس حق‌التحقیق به جای حق‌التدریس به صورت متمرکز از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت می‌شود و خروجی پژوهشیار در این خصوص مبنای عمل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور رسیده است
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب هیات علمی، دانشجویان و طلاب
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد